Wędliny i sery porcjowane – w czym je sprzedawać?

Na rynku nie brakuje produktów oferowanych w porcjach. Świetnym przykładem są wędliny i sery. Dostarczając takie na rynek, musisz pamiętać o opakowaniu.

Maszynki do krojenia są obecne w każdy sklepie oferującym wędliny i sery. Klienci chętnie korzystają z możliwości zakupu wybranych produktów w plasterkach, dzięki czemu nie muszą kłopotać się z ich pokrojeniem w domu. Ponieważ jednak nie wszyscy konsumenci są pewni świeżości oferowanych w sklepach produktów, dużą popularnością cieszą się produkty w plastrach sprzedawane w opakowaniach. Prowadząc firmę dostarczającą na rynek porcjowane sery i wędliny, musisz pamiętać o opakowaniu. Ma ono ogromne znaczenie – zależy od niego świeżość produktu i to, czy będzie się on atrakcyjnie prezentował w sklepowej lodówce.

 

Idealne opakowanie, czyli jakie?

W przypadku porcjowanych serów czy wędlin opakowanie ma znaczenie. Przede wszystkim ważne jest to, aby jego otwieranie i zamykanie nie sprawiało większej trudności. Naprzeciw oczekiwaniom producentów i konsumentów wychodzą firmy zajmujące się projektowaniem i wykonywaniem opakowań przeznaczonych do produktów spożywczych. Możliwość wielokrotnego zamknięcia opakowania po jego otwarciu to aktualnie najczęściej stosowane rozwiązanie.

 

 

Źródło: www.coverisrigid.com/pl/rynki/opakowania-do-miesa-i-drobiu/

 

 

Kupujemy oczami

Bez wątpienia dziś liczy się wygląd produktu. Jeżeli chcesz, aby klienci zainteresowali się twoimi wyrobami, powinieneś zadbać o to, aby można było je zobaczyć. W przypadku porcjowanych wędlin i serów świetnie sprawdzają się specjalne tacki. Producenci szczególnie chętnie sięgają po te przezroczyste, bo pozwalają one zaprezentować klientowi produkt i tym samym zachęcić go do jego zakupu.

 

Jest też inny powód, dla którego producenci decydują się wykorzystać specjalne tacki. Mowa tu o tym, że zabezpieczają one produkty na czas transportu. Trudno wyobrazić sobie, aby plasterki sera prezentowały się idealnie po ich wyciągnięciu ze zwykłej torebki. Jeżeli zależy ci na zwiększeniu sprzedaży oferowanych produktów, to wybierając sprawdzone rozwiązania w tym zakresie i dostarczając towar wysokiej jakości, szybko przekonasz do siebie potencjalnych klientów.

 





Dobra rada

Jak łatwo rozłupać kokos? Włóż orzech na kilka minut do rozgrzanego piekarnika. Po lekkim ostudzeniu połóż go na desce i uderzaj tłuczkiem do mięsa, zwiększając siłę do momentu pęknięcia na pół.

Polecane

Sycące menu na ciężki dzień

Sycące menu na ciężki dzień

Zapowiada się ciężki dzień? Nic nie pomoże Ci go...

Tradycyjne kluski śląskie: smak kultury!

Tradycyjne kluski śląskie: smak kultury!

Na Śląsku określa się je mianem klusek „biołych” oraz...

Jak urządzić restaurację?

Jak urządzić restaurację?

Zamierzasz otworzyć restaurację? Przeczytaj koniecznie...

Czekolada do picia - magia kakao

Czekolada do picia - magia kakao

Czekoladę przyrządza się z ziaren kakaowca. To...