Wędliny i sery porcjowane – w czym je sprzedawać?

Na rynku nie brakuje produktów oferowanych w porcjach. Świetnym przykładem są wędliny i sery. Dostarczając takie na rynek, musisz pamiętać o opakowaniu.

Maszynki do krojenia są obecne w każdy sklepie oferującym wędliny i sery. Klienci chętnie korzystają z możliwości zakupu wybranych produktów w plasterkach, dzięki czemu nie muszą kłopotać się z ich pokrojeniem w domu. Ponieważ jednak nie wszyscy konsumenci są pewni świeżości oferowanych w sklepach produktów, dużą popularnością cieszą się produkty w plastrach sprzedawane w opakowaniach. Prowadząc firmę dostarczającą na rynek porcjowane sery i wędliny, musisz pamiętać o opakowaniu. Ma ono ogromne znaczenie – zależy od niego świeżość produktu i to, czy będzie się on atrakcyjnie prezentował w sklepowej lodówce.

 

Idealne opakowanie, czyli jakie?

W przypadku porcjowanych serów czy wędlin opakowanie ma znaczenie. Przede wszystkim ważne jest to, aby jego otwieranie i zamykanie nie sprawiało większej trudności. Naprzeciw oczekiwaniom producentów i konsumentów wychodzą firmy zajmujące się projektowaniem i wykonywaniem opakowań przeznaczonych do produktów spożywczych. Możliwość wielokrotnego zamknięcia opakowania po jego otwarciu to aktualnie najczęściej stosowane rozwiązanie.

 

 

Źródło: www.coverisrigid.com/pl/rynki/opakowania-do-miesa-i-drobiu/

 

 

Kupujemy oczami

Bez wątpienia dziś liczy się wygląd produktu. Jeżeli chcesz, aby klienci zainteresowali się twoimi wyrobami, powinieneś zadbać o to, aby można było je zobaczyć. W przypadku porcjowanych wędlin i serów świetnie sprawdzają się specjalne tacki. Producenci szczególnie chętnie sięgają po te przezroczyste, bo pozwalają one zaprezentować klientowi produkt i tym samym zachęcić go do jego zakupu.

 

Jest też inny powód, dla którego producenci decydują się wykorzystać specjalne tacki. Mowa tu o tym, że zabezpieczają one produkty na czas transportu. Trudno wyobrazić sobie, aby plasterki sera prezentowały się idealnie po ich wyciągnięciu ze zwykłej torebki. Jeżeli zależy ci na zwiększeniu sprzedaży oferowanych produktów, to wybierając sprawdzone rozwiązania w tym zakresie i dostarczając towar wysokiej jakości, szybko przekonasz do siebie potencjalnych klientów.

 





Dobra rada

Mniej tłuste pączki Co zrobić, aby pączki wchłaniały mniej tłuszczu podczas smażenia? Pomoże w tym kieliszek octu lub spirytusu, dodany do oleju.

Polecane

Ryż biały kontra brązowy – który jeść?

Ryż biały kontra brązowy – który jeść?

Kupując ryż mamy do wyboru różne rodzaje. Poszczególne...

Czy warto stosować głodówki? Sprawdź, kiedy możesz sobie na to pozwolić

Czy warto stosować głodówki? Sprawdź, kiedy możesz sobie...

Głodówka to ekstremalne dietetyczne wyzwanie. Nie jest...

Menu weselne z prawdziwego zdarzenia

Menu weselne z prawdziwego zdarzenia

Dania serwowane gościom na weselu to bardzo ważny element...

Co powinieneś wiedzieć o sprzęcie AGD w kuchni?

Co powinieneś wiedzieć o sprzęcie AGD w kuchni?

Każda kuchnia powinna być zaopatrzona w niezbędny sprzęt...