Czym się różnią zmywarki gastronomiczne od domowych?

Zmywarka gastronomiczna to podstawowy element wyposażenia każdego lokalu - usprawnia pracę personelu i zapewnia idealną czystość naczyń.

Jeśli jesteś właścicielem restauracji z pewnością wiesz jak bardzo restrykcyjne są wymagania dla gastronomii. Naczynia muszą być przede wszystkim czyste pod względem mikrobiologicznym (sprawdź ofertę sklepu marki REVOLUTION https://revolution.pl/zmywarki.html). Zmywarki gastronomiczne dzięki kilku etapom mycia, płukania oraz wyparzania naczyń w wysokiej temperaturze są w stanie zapewnić najwyższy możliwy do uzyskania poziom higieny. Zakup takiego sprzętu to ogromna oszczędność wody  i czasu. W zmywarkach, których używamy w domu standardowy czas mycia naczyń to od 1 do 2 godzin, natomiast zmywarka gastronomiczna jest w stanie skrócić ten proces nawet do... 60 sekund!
 
Zmywarki do szkła - tak zwane zmywarki podblatowe- swoje zastosowanie znajdą z pewnością w barach, pubach, kawiarniach itp.  Mają one małe gabaryty i niewielki wkład – co oznacza, że możemy w nich myć niewielkie naczynia, o wysokości pomiędzy 19 - 29cm. Jeśli chcemy w naszej zmywarce umyć również talerze wybrany model powinien posiadać odpowiedni stojak.
 
W restauracjach, w których wydaje się większą ilość posiłków, a naczynia zmywa się częściej, niż np. w  lokalach o małej powierzchni, rekomenduje się wybór zmywarek o stosownych gabarytach. Mają one kosz wsadowy 50x50cm lub 45x45cm, oraz wsad o wysokości 30-32cm. Są to najpopularniejsze zmywarki w branży gastronomicznej - można w nich umyć wszystkie rodzaje naczyń, na przykład garnki lub pojemniki GN. Zmywarki takie posiadają odpływ grawitacyjny, ze względu na wygodę użytkowania zazwyczaj montowane są na specjalnych podstawkach ze stali nierdzewnej na podobnej wysokości co zlew.
 
W sklepie internetowym https://revolution.pl/ znajdziesz bogatą ofertę zmywarek gastronomicznych.  Z pewnością wybierzesz sprzęt dopasowany do wielkości lokalu, jego aranżacji, a także dostosowany do specyficznych wymagań technicznych.
 
 




Dobra rada

Nie chcesz jeść cukru? Możesz zastąpić go melasą, miodem, syropem klonowym lub stevią.

Polecane

Jak uratować przesolone danie?

Jak uratować przesolone danie?

Gotowanie może być wielką przyjemnością, lecz podczas...

Odchudzanie czy oczyszczanie – czego potrzebuje Twój organizm?

Odchudzanie czy oczyszczanie – czego potrzebuje Twój...

Dużymi krokami zbliża się lato, a my chcemy w szybkim...

Menu weselne z prawdziwego zdarzenia

Menu weselne z prawdziwego zdarzenia

Dania serwowane gościom na weselu to bardzo ważny element...