Kategoria: Porady

Cenne właściwości kawy. Dlaczego warto pić małą czarą?

Cenne właściwości kawy. Dlaczego warto pić małą czarą?

Można ją lubić lub nie, ale jednego nie można jej odmówić – stawia na nogi, jak mało co. O czym mowa? Oczywiście o... ->

Jaką patelnię wybrać?

Jaką patelnię wybrać?

Nieodzowne wyposażenie każdej kuchni, bez którego niemożliwe jest przygotowanie wielu potraw. W większości... ->

Jak pasteryzować i wekować przetwory?

Jak pasteryzować i wekować przetwory?

Wiosenne i letnie smaki warzyw i owoców mogą towarzyszyć nam przez cały rok, jeśli odpowiednio przeprowadzimy proces... ->

Jak uratować przesolone danie?

Jak uratować przesolone danie?

Gotowanie może być wielką przyjemnością, lecz podczas przygotowywania potraw zdarzają się nam wpadki. Jedną z nich... ->

Czym zagęszczać zupę?

Czym zagęszczać zupę?

Zupy to w naszym kraju bardzo ważne dania, które stanowią podstawę każdego obiadu. Często jednak wiele osób ma... ->

Dobra rada

Więcej soku z cytryny Aby cytryna była bardziej soczysta, połóż ją na płaskiej powierzchni i roluj przez chwilę dłonią. Dzięki temu uzyskasz więcej soku!

Polecane

Zielona herbata i jej właściwości

Zielona herbata i jej właściwości

Zielona herbata to napój, który nie tylko wyśmienicie...

Sycące menu na ciężki dzień

Sycące menu na ciężki dzień

Zapowiada się ciężki dzień? Nic nie pomoże Ci go...

Wędliny i sery porcjowane – w czym je sprzedawać?

Wędliny i sery porcjowane – w czym je sprzedawać?

Na rynku nie brakuje produktów oferowanych w porcjach....

Jakie mleko zamiast krowiego?

Jakie mleko zamiast krowiego?

Człowiek z wiekiem w coraz mniejszym stopniu toleruje...