Kategoria: Porady

Cenne właściwości kawy. Dlaczego warto pić małą czarą?

Cenne właściwości kawy. Dlaczego warto pić małą czarą?

Można ją lubić lub nie, ale jednego nie można jej odmówić – stawia na nogi, jak mało co. O czym mowa? Oczywiście o... ->

Jaką patelnię wybrać?

Jaką patelnię wybrać?

Nieodzowne wyposażenie każdej kuchni, bez którego niemożliwe jest przygotowanie wielu potraw. W większości... ->

Jak pasteryzować i wekować przetwory?

Jak pasteryzować i wekować przetwory?

Wiosenne i letnie smaki warzyw i owoców mogą towarzyszyć nam przez cały rok, jeśli odpowiednio przeprowadzimy proces... ->

Jak uratować przesolone danie?

Jak uratować przesolone danie?

Gotowanie może być wielką przyjemnością, lecz podczas przygotowywania potraw zdarzają się nam wpadki. Jedną z nich... ->

Czym zagęszczać zupę?

Czym zagęszczać zupę?

Zupy to w naszym kraju bardzo ważne dania, które stanowią podstawę każdego obiadu. Często jednak wiele osób ma... ->

Dobra rada

Czy wiesz, że sól można zastąpić domową przyprawą? W misce zmieszaj ze sobą 1/4 szklanki sproszkowanego czosnku, 2 łyżki oregano, 2 łyżki cebuli w proszku i 2 łyżki suszonej skórki z cytryny. Przesyp całość do szczelnego pojemnika.

Polecane

Zdrowa dieta na wiosnę

Zdrowa dieta na wiosnę

Zmęczony zimową stagnacją organizm potrzebuje odbudowania...

Idealny blender do Twojej kuchni

Idealny blender do Twojej kuchni

Przygotowując wyposażenie domu, musimy między innymi...

Makaron bezglutenowy spaghetti - wegańskie bolognese

Makaron bezglutenowy spaghetti - wegańskie bolognese

Oto przepis na doskonały makaron spaghetti bolognese dla...

Wyposażenie kuchni - 5 wartych uwagi akcesoriów

Wyposażenie kuchni - 5 wartych uwagi akcesoriów

Dla mnie, jak i dla wielu innych osób, kuchnia jest...