Kategoria: Porady

Wybór kuchni - ceramiczna, indukcyjna, czy gazowa?

Wybór kuchni - ceramiczna, indukcyjna, czy gazowa?

Na rynku znajduje się wiele modeli kuchenek. Czasami trudno jest się zdecydować i wybrać tę, która najlepiej... ->

Kubek a filiżanka

Kubek a filiżanka

Jedne z najpopularniejszych naczyń używanych przez nas na co dzień. W czym współcześnie pijemy kawę i herbatę, a co... ->

Cenne właściwości kawy. Dlaczego warto pić małą czarą?

Cenne właściwości kawy. Dlaczego warto pić małą czarą?

Można ją lubić lub nie, ale jednego nie można jej odmówić – stawia na nogi, jak mało co. O czym mowa? Oczywiście o... ->

Jaką patelnię wybrać?

Jaką patelnię wybrać?

Nieodzowne wyposażenie każdej kuchni, bez którego niemożliwe jest przygotowanie wielu potraw. W większości... ->

Jak pasteryzować i wekować przetwory?

Jak pasteryzować i wekować przetwory?

Wiosenne i letnie smaki warzyw i owoców mogą towarzyszyć nam przez cały rok, jeśli odpowiednio przeprowadzimy proces... ->

Jak uratować przesolone danie?

Jak uratować przesolone danie?

Gotowanie może być wielką przyjemnością, lecz podczas przygotowywania potraw zdarzają się nam wpadki. Jedną z nich... ->

Czym zagęszczać zupę?

Czym zagęszczać zupę?

Zupy to w naszym kraju bardzo ważne dania, które stanowią podstawę każdego obiadu. Często jednak wiele osób ma... ->

Dobra rada

Jak łatwo rozłupać kokos? Włóż orzech na kilka minut do rozgrzanego piekarnika. Po lekkim ostudzeniu połóż go na desce i uderzaj tłuczkiem do mięsa, zwiększając siłę do momentu pęknięcia na pół.

Polecane

Idealny blender do Twojej kuchni

Idealny blender do Twojej kuchni

Przygotowując wyposażenie domu, musimy między innymi...

Kubki z porcelany - jaki komplet wybrać na prezent świąteczny?

Kubki z porcelany - jaki komplet wybrać na prezent...

Komplet porcelanowych kubków może być idealnym...

Dania rybne – za co tak je kochamy? Jak je urozmaicić, by oprzeć się nudzie?

Dania rybne – za co tak je kochamy? Jak je urozmaicić, by...

Na co dzień na naszych stołach królują raczej dania...

Talerze porcelanowe – zastawa obiadowa z klasą

Talerze porcelanowe – zastawa obiadowa z klasą

Porcelanowa zastawa obiadowa od zawsze gości w prawie...