Kategoria: Produkty

Jakie mleko zamiast krowiego?

Jakie mleko zamiast krowiego?

Człowiek z wiekiem w coraz mniejszym stopniu toleruje laktozę, zawartą w mleku krowim. Niektórzy odczuwają ten proces... ->

Najostrzejsze przyprawy świata.  Czy na pewno chcesz ich spróbować?

Najostrzejsze przyprawy świata. Czy na pewno chcesz ich spróbować?

Pieprz jest przy nich niczym miód rozpływający się na wiejskim twarożku. A papryczka Jalapeño to delikatna pieszczota... ->

Cała prawda o kawie, czyli ziarenka zdrowia w naszej filiżance

Cała prawda o kawie, czyli ziarenka zdrowia w naszej filiżance

Lubisz kawę i nie wyobrażasz sobie początku dnia bez filiżanki tego brązowego aromatycznego napoju? To świetnie, bo... ->

Oleje spożywcze: który jest najzdrowszy?

Oleje spożywcze: który jest najzdrowszy?

Oleje różnią się składem, proporcjami kwasów tłuszczowych oraz zastosowaniem. Wybór którego z nich będzie... ->

Ryż biały kontra brązowy – który jeść?

Ryż biały kontra brązowy – który jeść?

Kupując ryż mamy do wyboru różne rodzaje. Poszczególne odmiany bardziej nadają się do konkretnych potraw, inne mniej.... ->

Zielona herbata i jej właściwości

Zielona herbata i jej właściwości

Zielona herbata to napój, który nie tylko wyśmienicie smakuje, ale posiada również mnóstwo właściwości, które... ->

Kasza jaglana dobra na wszystko

Kasza jaglana dobra na wszystko

Popularność kaszy jaglanej wciąż rośnie. O ile jeszcze kilka lat temu była dość zapomnianym darem natury, to dziś... ->

Dobra rada

Jak łatwo rozłupać kokos? Włóż orzech na kilka minut do rozgrzanego piekarnika. Po lekkim ostudzeniu połóż go na desce i uderzaj tłuczkiem do mięsa, zwiększając siłę do momentu pęknięcia na pół.

Polecane

Idealny blender do Twojej kuchni

Idealny blender do Twojej kuchni

Przygotowując wyposażenie domu, musimy między innymi...

Kubki z porcelany - jaki komplet wybrać na prezent świąteczny?

Kubki z porcelany - jaki komplet wybrać na prezent...

Komplet porcelanowych kubków może być idealnym...

Dania rybne – za co tak je kochamy? Jak je urozmaicić, by oprzeć się nudzie?

Dania rybne – za co tak je kochamy? Jak je urozmaicić, by...

Na co dzień na naszych stołach królują raczej dania...

Talerze porcelanowe – zastawa obiadowa z klasą

Talerze porcelanowe – zastawa obiadowa z klasą

Porcelanowa zastawa obiadowa od zawsze gości w prawie...