Kategoria: Produkty

Rodzaje yerba mate, które na pewno warto wypróbować

Rodzaje yerba mate, które na pewno warto wypróbować

Wśród rodzajów zyskującej ogromną popularność yerba mate możemy wymienić ponad 100 pozycji... Jest w czym wybierać! ->

Rodzaje orzechów oraz ich właściwości

Rodzaje orzechów oraz ich właściwości

Orzechy to jeden z najzdrowszych darów natury. Poznajmy bliżej ich rodzaje i dowiedzmy się, jakie wykazują właściwości. ->

Czekolada do picia - magia kakao

Czekolada do picia - magia kakao

Czekoladę przyrządza się z ziaren kakaowca. To najpopularniejszy rodzaj słodyczy. Ale występuje nie tylko w formie... ->

Arabica czy robusta – czym się różnią te rodzaje kaw?

Arabica czy robusta – czym się różnią te rodzaje kaw?

Kawa, podobnie jak herbata, uchodzi za najpopularniejszy napój na Ziemi. Wyróżnia się dwa jej rodzaje: arabską oraz... ->

Wyposażenie kuchni - 5 wartych uwagi akcesoriów

Wyposażenie kuchni - 5 wartych uwagi akcesoriów

Dla mnie, jak i dla wielu innych osób, kuchnia jest najważniejszym pomieszczeniem w mieszkaniu. Tam pijemy poranną... ->

Dania rybne – za co tak je kochamy? Jak je urozmaicić, by oprzeć się nudzie?

Dania rybne – za co tak je kochamy? Jak je urozmaicić, by oprzeć się nudzie?

Na co dzień na naszych stołach królują raczej dania mięsne, głównie z wieprzowiną, wołowiną bądź drobiem w roli... ->

Zdrowe i... gotowe jedzenie dla malucha

Zdrowe i... gotowe jedzenie dla malucha

Gotowe jedzenie dla malucha nie ma wśród rodziców najlepszej opinii. Tymczasem jakość tego typu produktów często nie... ->

Orzech kokosowy w kulinariach – co da się z niego wyczarować?

Orzech kokosowy w kulinariach – co da się z niego wyczarować?

Prawdopodobnie nawet w połowie nie zdajemy sobie sprawy z tego, co można pozyskać z orzechów kokosowych. Wiórki?... ->

Kasza bulgur: skarb z tureckich ziem

Kasza bulgur: skarb z tureckich ziem

Moda na kaszę nie słabnie. Przerobiliśmy już wszelkie możliwe metody podawania kaszy jaglanej, gryczanej,... ->

Dobra rada

Jak łatwo rozłupać kokos? Włóż orzech na kilka minut do rozgrzanego piekarnika. Po lekkim ostudzeniu połóż go na desce i uderzaj tłuczkiem do mięsa, zwiększając siłę do momentu pęknięcia na pół.

Polecane

Idealny blender do Twojej kuchni

Idealny blender do Twojej kuchni

Przygotowując wyposażenie domu, musimy między innymi...

Kubki z porcelany - jaki komplet wybrać na prezent świąteczny?

Kubki z porcelany - jaki komplet wybrać na prezent...

Komplet porcelanowych kubków może być idealnym...

Dania rybne – za co tak je kochamy? Jak je urozmaicić, by oprzeć się nudzie?

Dania rybne – za co tak je kochamy? Jak je urozmaicić, by...

Na co dzień na naszych stołach królują raczej dania...

Talerze porcelanowe – zastawa obiadowa z klasą

Talerze porcelanowe – zastawa obiadowa z klasą

Porcelanowa zastawa obiadowa od zawsze gości w prawie...