Tag: sól

Jak uratować przesolone danie?

Jak uratować przesolone danie?

Gotowanie może być wielką przyjemnością, lecz podczas przygotowywania potraw zdarzają się nam wpadki. Jedną z nich... ->

Dobra rada

Prosty sposób na miękkie i aromatyczne mięso? Przed duszeniem zamocz je w marynacie na bazie oliwy, wina lub octu winnego. Możesz również natrzeć je pastą ziołową.

Polecane

Kasza jaglana dobra na wszystko

Kasza jaglana dobra na wszystko

Popularność kaszy jaglanej wciąż rośnie. O ile jeszcze...

Dieta kopenhaska: na czym polega?

Dieta kopenhaska: na czym polega?

Poznaj zasady sprawdzonej przez tysiące ludzi na całym...

Kubek a filiżanka

Kubek a filiżanka

Jedne z najpopularniejszych naczyń używanych przez nas na...

Tradycyjne kluski śląskie: smak kultury!

Tradycyjne kluski śląskie: smak kultury!

Na Śląsku określa się je mianem klusek „biołych” oraz...