Herbanordpol Bio Dzika Róża, Owoc, Krojona, Skórki Dzikiej Róży 1Kg

49,90

SKU: bd839bfc6404 Kategorie: ,

Opis

Herbanordpol Bio Dzika Róża, Owoc, Krojona, Skórki Dzikiej Róży 1Kg

Owoce pochodzą ze wschodnich Karpat, gdzie występuje idealne nasłonecznienie sprzyjające dojrzewaniu owoców i kumulacji witamin. Nasza dzika róża jest dokładnie oczyszczona, nie zawiera żadnych dodatków ani substancji konserwujących. Przebadana w Eurofins. 100% natury i naturalnych witamin.

Świetnie komponuje się z innymi ziołami wspierającymi odporność kwiatem lipy, owocem bzu czarnego. Niektórzy z owoców róży tworzą pyszne nalewki, napary ziołowe, a po namoczeniu jako dodatek do musli i jogurtów.

Uzupełnia niedobory witaminy C, Wysoki potencjał przeciwutleniający, owoce charakteryzują się też obecnością witaminy A,K,B1,B2, tokoferoli i mikroelementów.

Jest wskazany w rekonwalescencji, stanach ogólnego osłabienia, zmęczenia, stresu oraz w profilaktyce. Witamina C odgrywa ważną rolę w procesie tworzenia kolagenu, wzmacnia system odpornościowy, chroni przed infekcjami oraz wzmacnia naczynia krwionośne. Naturalna witamina C, w porównaniu z syntetyczną, jest lepiej przyswajalna przez organizm ludzki i bardziej aktywna od niej.

Produkt jest certyfikowany, opatrzony unijnym znakiem rolnictwa ekologicznego. Zlecone przez importera analizy w firmie Eurofins potwierdzają, iż produkt jest wolny od środków ochrony roślin, jonizacji, suszony czystym powietrzem, bez dostępu dymu. Nasza dzika róża to 100% natury

Dzika róża (Rosa canina L.)

Dzika róża jest powszechnie spotykanym w Polsce krzewem należącym do rodziny różowatych (Rosaceae). Zasiedla brzegi lasów, nieużytki, zbocza i miedze. Pędy pokryte są hakowato zagiętymi kolcami, osiągają do 3 metrów wysokości. Listki 5-7 dzielne, ostro ząbkowane. Kwiaty pachnące, barwy białej lub jasnoróżowej o średnicy 4-5 cm, pojedyncze lub zebrane po kilka. Kwitnie na przełomie maja i czerwca. Owoc pozorny (Rosae pseudo-fructus), szupinkowaty powstający z rozrastającego się dna kwiatowego, zawiera pozostałości zredukowanych działek kielicha; otacza liczne drobne owoce – orzeszki, szczeciniasto owłosione. Dojrzałe owoce (Rosae pseudo-fructus), są pomarszczone, kształtu owalnego, długości 2-3 cm. mają barwę czewonopomarańczową. Zbiór ze stanu naturalnego następuje późną jesienią. Szupinki drąży się w celu usunięcia drobnych owoców i włosków, po wysuszeniu powstają suche skórki róży (Fructus Rosae sine semine).

Stosowanie:

Jak sporządzić aromatyczny i orzeźwiający napar? To bardzo proste: jedną łyżkę suszonych owoców zalać jedną szklanką gorącej wody i odstawić pod przykryciem na 15 minut, odcedzić i pić 3x dziennie. można dosłodzić miodem. Owoce róży można zmieszać z kwiatem hibiscusa i uzyskamy wtedy napar jeszcze bogatszy w witaminę C, o pięknej czerwonej barwie, kwaskowym smaku i niepowtarzalnym aromacie

Herbanordpol

bosch ergomixx msm67110, remington gwarancja, czarne deski do krojenia, ekspres tchibo odkamienianie, tabletki do ekspresu, syrop lawendowy, kerch opinie, lody cappuccino, lenovo t1s, s1310/04, et 2, aeropress ceneo, philips golarki męskie, robot planetarny z wagą, najlepsze czajniki elektryczne

yyyyy