Opis
Caffe Vergnano Vergnano Espresso Classico 600 1Kg
Vergnano 600 Espresso Classico
Połączenie ziaren z gatunku arabica oraz robusta w proporcjach 60-40 pozwala na wydobycie z nich pełni smaku. Tak przeprowadzony blend sprawia, że kawa Vergnano 600 jest niezwykle wyrazista. Duża moc i intensywny, czekoladowy aromat nadają mieszance unikalnego chrakteru. Jeżeli gustujesz w kawach o wysokiej intensywności, Vergnano 600 Espresso Classico będzie dla Ciebie doskonałe!
Aż 40% ziaren robusta w mieszance powodują, że przy zaparzaniu uzyskujemy intensywny oraz pełny smak. Dodatkowe czekoladowe nuty zapachowe wzbogacają rozkoszowanie się kawą o nowe doznania. Zastosowane afrykańskie ziarna uwalniają swoją moc, jednak nie dominują w mieszance dzięki odpowiedniej proporcji. Z kolei 60% ziaren arabica dostarcza lekkości i aromatycznej miękkości do blendu.
Wszystkie te cechy czynią Vergnano Espresso Classico 600 idealną dla osób, które preferują mocny smak kaw, z dużą zawartością kofeiny. Jeżeli lubisz gdy Twoja kawa ma mocny smak, zdecyduj się na tą mieszankę. Vergnano Espresso Classico gwarantuje przedłużony i silny smak kawy!
Cechy produktu
Zawartość kofeiny
Wysoka
Stopień palenia
Ciemny
Skład
60% Arabica, 40% Robusta
Rodzaj kawy
Ziarnista
Profil smakowy
Intensywny czekoladowy
Intensywność
9/10
Kilka słów o Vergnano
Caffè Vergnano, najstarsza palarnia kawy we Włoszech, rozwijana przez rodzinę Vergnano przez cztery pokolenia, patrzy w przyszłość, skupiając się na jakości, kreatywności i innowacyjności. Firma Caffè Vergnano została założona w 1882 roku z inicjatywy Domenico Vergnano, dziadka obecnych właścicieli firmy, jako mała apteka w Chieri, miasteczku u podnóża wzgórz Turynu. Wkrótce stało się jasne, jakie jest prawdziwe powołanie rodziny Vergnano: w ciągu kilku lat mały sklepik zgłębił sekrety tworzenia, palenia i sprzedaży mieszanek kawy. Aktywność biznesu rosła i szybko otwarte zostały pierwsze trzy magazyny: w Turynie, Albie i Chieri. Prawdziwy przełom nastąpił w 1930 roku i był wynikiem odważnej decyzji – zakupu plantacji kawy w Kenii. Obecnie Firma patrzy w przyszłość ze spokojem, mając za bazę 13,500 metrów kwadratowych fabryki, 18 zautomatyzowanych linii produkcyjnych, szóste miejsce w udziale we włoskim rynku detalicznym oraz ponad 4500 klientów w rodzimym sektorze HORECA. Ponadto Caffe Vergnano to ponad 70 kawiarni 1882 w 19 krajach oraz dynamiczny rozwój eksportu do kolejnych 80 krajów.
Sprawdź wszystkie produkty
Vergnano 1000 Extra Dolce
Kawa ziarnista 1kg
Vergnano 900 Novocento Dolce
Kawa ziarnista 1kg
Vergnano 800 Ottocento Crema
Kawa ziarnista 1kg
Vergnano 700 Espresso Ricco
Kawa ziarnista 1kg
Vergnano 600 Espresso Classico
Kawa ziarnista 1kg
Vergnano 100% Arabica Organic
Kawa ziarnista 1kg
Vergnano Antica Bottega
Kawa ziarnista 1kg
Vergnano Gran Aroma
Kawa ziarnista 1kg
Vergnano Espresso
Kawa ziarnista 1kg
Blog
Wpływ kawy
5 mitów
Kawa ma wielu zwolenników, ale również niemałą ilość przeciwników. Od znajomych, rodziny jak i w sieci możemy znaleźć wiele powtarzanych mitów, które jak to mity niewiele mają wspólnego z prawdą. Poznajmy te najpopularniejsze i przyjrzyjmy im się bliżej. Nie raz słyszeliśmy różne informacje o negatywnym wpływie czarnego naparu na nasz organizm, jednakże ile mają one wspólnego z prawdą? Sprawdźmy 5 najpopularniejszych mitów dotyczących wpływu kawy na nasz organizm.
Cappuccino
Jakie powinno być?
Włosi to naród słynący z wyjątkowo towarzyskiego trybu życia. Regularne spotkania z rodziną oraz przyjaciółmi to ważna część ich życia. Nieodłącznym elementem tych spotkań są wizyty w kawiarniach, a co za tym idzie smakowanie kawy, a w tym jeden z najpopularniejszych popołudniowych przysmaków jest cappuccino. Co tak naprawdę się kryje pod tym pojęciem? Jak prawidłowo przyrządzić cappuccino? W celu uzyskania odpowiedzi zapraszamy do lektury!
Temperatura wody
Do parzenia kawy
Wydawać by się mogło, że temperatura parzenia kawy nie ma istotnego wpływu na jej smak. Od lat przecież czytamy na opakowaniach, że wodę należy zagotować, a następnie zalać ziarna i w ten sposób w oka mgnieniu możemy cieszyć się swoim ulubionym napojem – nic bardziej mylnego! Podstawową zasadą jest, aby właśnie nie zalewać kawy wrzątkiem, gdyż ziarna nie przepadają za tak wysoką temperaturą!
Celiko
xxxxx
yyyyy