Czosnek i miód na przeziębienie

Czosnek i miód na przeziębienie — jak zrobić odpowiednią mieszankę?

31 lipca 2022 Autor admin Wyłączono

Aby wykonać poprawnie czosnek i miód na przeziębienie potrzebujesz od 12 do 12 ząbków świeżego i nieobranego czosnku. Należy go obierać samemu, ponieważ wtedy zachowuje swoje wszystkie właściwości. Potrzebna będzie Ci także szklanka miodu, czyli około 335 gramów. Wykonując miód z czosnkiem, należy korzystać wyłącznie z miodu czystego i wolnego od pestycydów. Tylko taki zawiera o wiele więcej składników odżywczych niż ten filtrowany. Miód, który możemy spotkać w sklepach, jest niestety wyrafinowany, przelewany i filtrowany, co powoduje zabicie enzymów oraz opróżnia miód z wszelkich witamin i minerałów.

Czosnek z miodem — jakie są zalety takiej mieszanki?

Czosnek i miód to połączenie chyba znane każdemu człowiekowi. Jednak czy na pewno wiemy, jakie są dokładne zalety tego typu mieszanki? Oto niektóre z nich: leczy przeziębienie i alergie — właściwości antybakteryjne tej mieszanki leczą przeziębienie i alergie w ciągu kilku dni, odżywia skórę — Twoja tępa skóra zmieni się w miękką i odżywioną, gdy zaczniesz włączać czosnek z miodem do swojej codziennej diety, wzmacnia odporność — czosnek z miodem pomaga zwiększyć odporność, zarządza poziomem cholesterolu oraz pomaga zmniejszyć ryzyko zawału serca. Włącz czosnek i miód do swojej codziennej diety i ciesz się zdrowiem!

Czosnek — na co pomaga? Sprawdź już dziś na stronie internetowej MiodyKrupiec.pl!


Męczy Cię przeziębienie? Czosnek jest Twoją odpowiedzią! Czosnek używany był już wiele lat temu do leczenia chorób i drobnych dolegliwości. Na przykład Rzymianie używali go do zaburzeń żołądkowo-jelitowych i chorób stawów, a Chińczycy do zaburzeń trawienia i oddechowych. Jednak nadal stawiane jest pytanie: „czosnek — na co pomaga?”. Zawiera on dużo manganu, fosforu, selenu, wapnia, witaminy B6 i witaminy C. Stosuje się go także do obniżania ciśnienia krwi, obniżenia całkowitego cholesterolu, poprawy zdrowia sercowo-naczyniowego, zapobiegania rakowi i metabolizowaniu żelaza.